Madarasi Sportegyesület

 

Az egyesület 2010-ben alakult újjá. Az elmúlt tíz év alatt hatalmas fejlődésen ment át és szép sikereket ért el. Az első években mindössze egy férfi felnőtt csapata volt. Mára olyannyira kinőtte magát, hogy a felnőtt csapat mellett lány csapattal és négy utánpótlás (U/7, U/9, U/11, U/13) focicsapattal is rendelkezik. Valamennyi csapatot figyelembe véve közel 100 fő az igazolt, versenyszerű sportoló. 2020-ban együttműködés született a helyi szkanderosokkal, amely szerint az egyesület a lehetőségeihez mérten támogatni fogja ezt a szakosztályt is. Ezen felül az igényekhez igazodva nyitottak más sportágak működtetésére is. Tíz év alatt a csapatok több kupát, oklevelet, érmeket, szereztek a különböző hazai tornákon, bajnokságokon, sőt nemzetközi megmérettetéseken is.

A 2019-es év kiemelkedő, hiszen mindkét bajnokságban szereplő csapat dobogós helyezést ért el. Férfi felnőtt csapat megyei harmadik helyezett, a lány csapat megyei második helyezett, az országos tornán bronzérmet szereztek.

Az egyesület TAO pályázatokból és önkormányzati támogatásból működik. TAO pályázatokból folyamatosan tudják az eszköztárukat fejleszteni, frissíteni. Pályázati forrásból történt az öltözőépület felújítása, a fűnyírótraktor és más eszközök beszerzése. 2020-ban szintén nyertes pályázatból és önkormányzati segítséggel megépült egy kisebb műfüves pálya a sportpályán. 2018 augusztusától szorosan együttműködnek a település jelenleg egyetlen magánszálláshely szolgáltatást nyújtó „Heffler-tanyával”. Az egyesület jövőben is szeretne folyamatosan fejlődni, utánpótlás bázisát növelni, a fiatalokat támogatni, a labdarúgást és más sportágakat népszerűsíteni a gyerekek, az ifjúság és a felnőttek körében, továbbá versenyeztetési lehetőséget biztosítani minden korosztály számára.

 

Az ezüstérmes csapat - 2021. 

 


 

 

 

 

 

 

2013.

A Madarasi Sport Egyesület 2013-ban sikeres évet zárt. Idén az egyesület a Bozsik program keretében közel 50 gyermekkel négy utánpótlás csapatot indított, a Megye III. osztályban egy felnőtt csapatot.

A legkisebb U/7-es korosztályból a kiskunhalasi grassroots tornákon a madarasi gyerekek emelkedtek ki.

Az U/9 és az U/11-es csapatok a körzeti tornákon szép eredményeket értek el. A legutóbbi sikert az U/11-es csapat érte el, a bácsalmási Vörösmarty kupán 2. helyezést érő ezüst érmet hozta el.

Az U/13-as csapatunk az alközponti tornákon általában dobogós helyezéseket értek el. A kupákon is nagyszerű eredményeket értek el, a Vörösmarty kupán bronzérmesek a Petőfi kupán kupagyőztesek lettek.

A felnőtt csapatunk meghozta idén a várt eredményt, a bajnokságban kiemelkedő 4. helyezést érték el az őszi szezonban.

 

2014.