Heffler-Tanya

Madaras külterületén, a településtől mintegy 2,5 km-re található a Heffler-tanya, mely 2016 őszétől a községben elsőként nyújt magánszálláshely szolgáltatást. Ezen tevékenységével elsődlegesen a vadászat és a horgászat kedvelőit célozza meg, szorosan együttműködve a Kígyósmenti Vadásztársasággal és a Madarasi Horgász Egyesülettel. A Heffler-tanya ezen kívül támogatója a Madarasi Sport Egyesületnek is.

Az alföldi tanyavilág minden jegyét magában hordozó 2 darab 4-4 személy elszállásolására alkalmas lakóépületet 2 hektár akácerdő veszi körül. A régi tanyaépület hagyományos építési jelleget maximálisan szem előtt és tiszteletben tartó, de innovatív elemeket is magában hordozó teljes felújítása 2016 tavaszán fejeződött be, míg az új 2 szobás épület 2012-ben került átadásra.

Az alapvető szükségleteken túl a kikapcsolódást szolgálja a teljesen zárt, körbekerített udvaron található 10 személyes pad, a külső fűtésű kemencék, melyekben különböző méretű korondi cserépedényekben, valamint egy akár 20 fő számára elegendő étel elkészítésére alkalmas rozsdamentes tepsiben készülhetnek az ínyencségek. Rendelkezésre áll további sütő tárcsa, fedett grill, halfőző és gulyás bogrács, melyek minden generáció főzési igényét kielégítik.

Többletszolgáltatásként használható „DIÓFA” wellness részlegünk, melyben egy 5 személyes (2 fekvő, 3 ülőhely) LuxeSpa Deluxe jakuzzi, illetve egy 6 személyes finn szauna található.

Példaértékű a Heffler-tanya termelő közösségépítő tevékenysége

A tanyák jövőjének egyik kulcskérdése a megélhetést biztosító KÖZÖS értékesítési csatornák megléte. A helyi termékek előmozdítása érdekében a Heffler-tanya Madaras Község Önkormányzatával közösen feltérképezi a településen és a külterületén élő családi gazdaságokat, kistermelőket, kézműveseket. Az önkormányzat fejlesztési tervei között szerepel egy mintabolt létrehozása, mely nemcsak a Madaras, hanem a környező települések lakosságát is ellátja. A fejlesztés során a bolt termékpalettájának szélesítésével, közösségi térré, továbbá hazai és nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkező, versenyképes un. integrátori egységgé szeretnénk alakítani. A termék egységes, homogén, kiváló minőségét a vásárlók elvárásainak az állami és Európai Uniós előírásoknak megfelelő minőségbiztosítási és védjegy rendszer kiépítésével lehet garantálni. Terveink között szerepel a „Madarasi Ízek és Termékek” védjegy rendszer bevezetése.

A helyi gazdaságfejlesztési stratégiánk fókuszában az alábbi tevékenységek állnak:

  • járási szinten (Bácsalmási) kézműves tevékenységek beindításának generálása
  • munkahelymegőrző és –teremtő lehetőségek bemutatása, segítése
  • a helyi közösség mozgósítása, a helyi együttműködési hálózat bővítése
  • a helyi erőforrások fenntartásának segítése
  • a helyi identitás tudat és lokálpatriotizmus erősítése
  • a járás népességmegtartó erejét növelése, élhetőségének javítása
  • a város vidék kapcsolatának erősítése

Madaras, 2021. 09. 15.

FB oldal megtekintése